День Незалежності: у Києві відбудеться військовий парад

День Незалежності: у Києві відбудеться військовий парад

Укрінформ
У Києві з нагоди 26-ї річниці Незалежності України відбудеться парад військ та ряд інших державних заходів.

Зокрема, програмою святкування передбачається, що о 09:15 Президент Петро Порошенко візьме участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку та Михайлові Грушевському. Після цього о 10:00 Порошенко прийматиме парад військ, який триватиме орієнтовно до 12:00.

Також відбудуться переговори глави держави з міністром оборони США Джеймсом Меттісом, який прибув до Києва для участі в урочистостях з нагоди Дня Незалежності. Це перший за останні 10 років візит в Україну міністра оборони США. Планується, що о 12:00 розпочнеться церемонія їх зустрічі на ганку біля Адміністрації Президента. Вже о 12:50 Порошенко і Меттіс виступлять із заявами для ЗМІ.

Читайте також: Учасники параду та глядачі хором заспівають Гімн України

Гостей міста і киян очікує широка і різноманітна програма святкових заходів. Серед них: концерт на Майдані Незалежності Національного президентського оркестру України та Духового оркестру Військово-повітряних сил США, культурно-мистецька акція «Мати Україно – ти одна у нас» за участю колективів національно-культурних громад – літня естрада парку «Міський сад» у Центральному парку культури та відпочинку Києва (13:00-17:00), після цього у тому ж місці з 18:00 до 22:00 відбуватиметься звітний концерт муніципальних творчих колективів «Благословенні будьмо і єдині».

На Контрактовій площі з 16:00 до 20:00 відбудеться святковий концерт, протягом дня - свято мистецтв на Андріївському узвозі, культурно-мистецький захід «Незалежна і єдина рідна Україна» на вул. Івана Мазепи, фестиваль до Дня Незалежності «Кримський дім об’єднує серця» на Поштовій площі, захід «Карта мрій» на Хрещатику.

Заплановані і спортивні заходи: «Забіг у вишиванках» на Русанівській набережній (9:00-13:00), регата з вітрильного спорту (10:00-15:00).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-