Учасники параду та глядачі хором заспівають Гімн України

Учасники параду та глядачі хором заспівають Гімн України

Укрінформ
Учасники військового параду з нагоди 26 річниці Незалежності України, який відбудеться у четвер на вулиці Хрещатик в Києві, і глядачі хором заспівають Гімн України під супровід Зведеного оркестру Збройних сил України.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в прес-центрі Військово-музичного управління Збройних сил України. 

"Близько 10.00 музичним супроводом для військового параду стане Зведений оркестр у складі кращих духових оркестрів Збройних сил України. Під звуки оркестру крокуватимуть парадні розрахунки. Військові музиканти гратимуть Гімн України без супроводу соліста. Сподіваємося, що всі присутні підхоплять "Ще не вмерла України" і співатимуть одним хором", - повідомили в прес-центрі. 

За інформацією прес-центру, до початку військового параду Зведений військовий духовий оркестр зіграє невелику музичну програму з творів українських сучасних композиторів. 

"О 9:20 біля Головпоштампу навпроти Стели почне свій виступ Зведений військовий духовий оркестр, який до початку військового параду зіграє кілька творів, для "розігріву публіки"", - уточнили в прес-центрі.

Читайте також: До Києва на парад сьогодні приїдуть вісім міністрів оборони, ще один - завтра

 Під час військового параду Зведений оркестр зіграє стрілецькі пісні періоду визвольних змагань,  серед яких «Червона калина», «За Україну з вогнем завзяття», «Старовинний запорозький марш» тощо. 

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури Євген Нищук пояснив, що святкування Дня Незалежності триватиме не тільки вдень, а й увечері: о 21:00 на Майдані Незалежності відбудеться великий класичний концерт за участю двох духових оркестрів - Національного президентського оркестру та Повітряно-десантних військ США. Під час концерту лунатимуть українські, американські та європейські хіти в спільному виконанні оркестрів. Відбудеться прем'єра твору, написаного спеціально до цієї події на текст українського поета Дмитра Лазуткіна композитором Іваном Тараненком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-