Столичне ОСББ отримало найбільший в Україні кредит на енергозбереження

Столичне ОСББ отримало найбільший в Україні кредит на енергозбереження

Укрінформ
Мешканці одного з багатоповерхових будинків Києва отримали державний кредит на заходи з енергозбереження у розмірі 9,7 млн грн. 

Про це на брифінгу в понеділок заявила начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко, повідомляє прес-служба КМДА.

"У Києві взято найбільший кредит для ОСББ на суму майже 10 млн грн. Це ОСББ «Оберіг на Позняках» (просп. Миколи Бажана, 16). Відшкодування за цим кредитом складатиме близько 3 млн грн. Окрім того, «Оберіг на Позняках» стало одним із цьогорічних переможців міського конкурсу «70/30%», тому загалом на заходи з енергозбереження мешканці зможуть спрямувати рекордні майже 30 млн грн", - сказала Радченко.

Вона зазначила, що програма співфінансування робіт із енергозбереження в житлових будинках «70/30%» діє у столиці вже три роки поспіль. Основний принцип програми: 70% вартості робіт оплачується з міського бюджету, ще 30% збирають самі власники.

Читайте також: Створено міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва у Києві — Зубко

За словами Радченко, цього року з бюджету Києва виділено 120 млн грн на програму «70/30%», які будуть спрямовані на встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміну вікон і дверей, утеплення фасадів та інше. Загалом такі роботи будуть виконані в 135 будинках ОСББ і ЖБК. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-