Створено міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва у Києві — Зубко

Створено міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва у Києві — Зубко

Укрінформ
Спеціально створена міжвідомча робоча група займеться питаннями законності будівництва деяких об’єктів Києва, що викликають суспільний резонанс.

Відповідне рішення прийняте за результатами наради під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, повідомляє прес-служба урядовця.

Зазначається, зокрема, що  міжвідомча робоча група розгляне проблемні питання столичних забудов територій колишнього Сінного ринку на вул. Бульварно-Кудрявській, 15-а; вул. Михайла Бойчука, 20-22; вул. Львівська, 15; вул. Горлівська, 212; вул. Ревуцького, 40; на перетині вул. Ревуцького, 8-к та вул. Анни Ахматової; вул. Сормовська, 3; вул. Коперника, 7; вул. Мечникова, 11-а; вул. Жилянська, 120-б та у Биківнянському лісі.

Очолив групу заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Читайте також: Протест проти АЗС на Ревуцького триває – прокуратура відкрила справу

Повідомляється також, що за кожним відомством відповідно до повноважень та компетенцій закріплені завдання. Так, КМДА, ДАБІ та Держгеокадастр упродовж 10 днів підготують докладну інформацію щодо кожного з цих об’єктів, хронологію виникнення питання, вжиті заходи, а також пропозиції про врегулювання конфліктів. Мінрегіон разом із Мін’юстом підготують механізми захисту громадських інтересів у процесі резонансних будівництв, зокрема через суд.

Також будуть проаналізовані закріплені у нормативно-правовому полі механізми з обмеження поверховості об’єктів в історичних ареалах міст. Крім того, КМДА повинно надати роз’яснення щодо чинності містобудівних умов та обмежень забудови Сінного ринку, виданих Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міськради (КМДА).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-