Столична влада планує докупити ще 700 паркоматів

Столична влада планує докупити ще 700 паркоматів

Укрінформ
Столична влада планує докупити ще 700 паркоматів до наявних на сьогодні 87-ми.

Про це під час брифінгу заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Сергій Симонов, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Стосовно паркоматів, то у нас вже працюють 87 паркоматів. Якщо є постанова Кабміну, яка визначає, що на кожні 20 паркомісць має бути окремий паркомат, то ми розуміємо, що приблизно 700 паркоматів нам ще треба докупляти", - сказав Симонов.

Водночас він нагадав, що, окрім паркоматів, існують і інші варіанти оплати за послугу. "Є талони, абонементи, є мобільні додатки, смс", - додав чиновник КМДА. 

За його словами, на кожному майданчику буде інформаційний знак з інструкцією про оплату за паркування. "З сьогоднішнього дня фахівці Київтранспарксервісу починають облаштовувати майданчики знаками", - сказав він. 

Симонов наголосив, що через нововведення не планують звільняти паркувальників, їх перепрофілюють і вони  займатимуться облаштуванням паркувальних майданчиків. 

"Вони будуть займатися тим, що у нас насправді немає якісної розмітки на паркувальних майданчиках, у нас не всюди є знаки, нам треба доукомплектвати їх інформаційними табличками, у нас дуже багато роботи по інформуванню населення. Також ми будемо робити буклети для водії, як можна сплатити за паркування... На сьогоднішній день є близько 400 паркувальників, які займалися патрулюванням майданчиків і збором коштів. Зараз вони будуть займатимуться облаштуванням майданчиків, контролем за роботою паркоматів, роз’яснювальною роботою людям, тобто роботи насправді дуже багато, але це буде інший напрямок", - зазначив він. 

Симонов також прокоментував рішення про перехід з 10 серпня на безготівкову оплату паркування. "Це дуже сучасний, європейський досвід, який допоможе нам сформувати правильну культуру безготівкової оплати за паркування. Зараз ті заходи, які запровадив мер, дозволять нам оплачувати через паркомат, через мобільні додатки, через смс або шляхом придбання талонів або абонементів місячних чи квартальних", - сказав Симонов. 

Читайте також: Київавтодор обіцяє за три-чотири роки "значно покращити" дороги у столиці

Як повідомляв Укрінформ, з 10 серпня столиця переходить на безготівкову оплату паркування: водії можуть сплатити через паркомат, sms чи придбати місячний талон на паркування.

Крім того, за словами міського голови Віталія Кличка, місячні талони на парковку по різних зонах можна буде придбати у кіосках продажу преси чи інформаційних кіосках. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-