Суд повернув киянам Жуків острів

Суд повернув киянам Жуків острів

Укрінформ
Генеральна прокуратура заявляє про початок виконання судових рішень про повернення у власність громади Києва незаконно відведених та приватизованих земель заказника “Острів Жуків”.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури. 

“На цей час розпочато процедуру виконання судових рішень про повернення у власність Київської міської громади земельних ділянок ландшафтного заказника місцевого значення «Острів Жуків»», - йдеться у повідомленні.

Генпрокуратура довела у Вищому господарському суді України незаконність відведення та передачі земель ландшафтного заказника місцевого значення «Острів Жуків» вартістю понад 1,4 мільярда гривень.

Зокрема, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього заступника голови Київської міської державної адміністрації - начальника Головного управління земельних ресурсів, який, зловживаючи службовим становищем, безпідставно погодив передачу у власність обслуговуючому кооперативу житлового кооперативу «Котміст» для будівництва земельні ділянки площею понад 70 га загальною вартістю понад 1,4 млрд грн, які можуть бути включенні до меж ландшафтного заказника місцевого значення «Острів Жуків».

Як наслідок, у подальшому рішенням Київської міської ради зазначені землі було передано у власність вказаного житлового кооперативу.

Водночас, як зазначили в ГПУ, вказані незаконні рішення Київської міської ради, а також державні акти на передані землі було оскаржено заступником генерального прокурора України у Господарському суді Києва, який 15 грудня 2016 року повністю задовольнив вимоги про визнання недійсними рішень Київради, скасування низки держактів на право власності на землю, визнання відсутності права власності на понад 70 га природно-заповідних земель міста Києва загальною вартістю 1,4 мільярда гривень.

Читайте також: Довгому готують повідомлення про підозру - САП

Однак це рішення було оскаржено відповідачами у Київському апеляційному господарському суді, який, однак, 5 квітня 2017 року залишив апеляції відповідачів у справі без задоволення, а рішення Господарського суду Києва - без змін.

Крім того, наголосили в ГПУ, постановою Вищого господарського суду України від 11 липня 2017 р. рішення Господарського суду Києва та Київського апеляційного господарського суду у справі заказника “Острів Жуків” визнано законними та обрунтованими у частині незаконності дій службових осіб Київської міської ради з відведення та передачі земельних ділянок кооперативу «Котміст».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-