Субсидію на комуналку можуть скасувати навіть “через копійку” боргу - КМДА

Субсидію на комуналку можуть скасувати навіть “через копійку” боргу - КМДА

Укрінформ
Наявність у громадян заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги за два й більше місяців може стати причиною непризначення субсидій.

Про це поінформував заступник директора Департаменту соціальної політики КМДА — начальник управління пільг, державної та регіональної допомоги Максим Бученко на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Відповідно до внесених урядом змін з 1 травня відбулися суттєві зміни щодо призначення житлових субсидій. Одна з основних причин неперепризначення на даний час житлових субсидій — це наявність заборгованостей у громадян по сплаті за житлово-комунальні послуги”, - сказав він.

За його словами, постановою № 300 від 26 квітня цього року Кабінет міністрів визначив, що право на перепризначення субсидій втрачають ті громадяни, які мають борг по сплаті за ЖКП за два і більше місяців. Представник КМДА підкреслив, що заборгованість враховуватиметься незалежно від її суми — це може бути й одна копійка, одна гривня чи 1000 гривень.

Водночас Бученко зазначив, що станом на 1 травня в Києві налічувалося 297 тисяч домогосподарств, які отримували субсидію, але близько 100 тисяч із них є боржниками у сплаті за “комуналку”.

Читайте також: У Нафтогазі запевнили, що борги Київенерго не мають до людей жодного відношення

Він також зауважив, що сьогодні проходить процес перепризначення субсидій, тому громадяни у платіжках отримали рахунки без врахування субсидій.

“Громадян ми просили і просимо сплачувати за житлово-комунальні послуги по можливості в повному обсязі. Після перепризначення житлової субсидії буде автоматично перераховано суму, і в громадян з’явиться переплата, яку вони зможуть потім використати”, - закликав Бученко.

Він також запевнив, що наразі вже здійснено обробку 65 % особових рахунків для автоматичного перепризначення субсидій, і висловив сподівання, що до кінця липня ця цифра становитиме 90-95%.

У свою чергу заступник директора Розрахункового департаменту “Київводоканалу” закликав киян сплатити всю наявну заборгованість, аби не втратити можливість на перепризначення субсидії.

“Ті споживачі, які внаслідок скрутних життєвих обставин стали боржниками, можуть звернутися за укладанням договору реструктуризації боргів”, - відзначив він, додавши, що за таким договором про розстрочку виплати боргів потрібно прийти або у центр обслуговування “Київводоканалу” або у свій районний центр обслуговування “Центру комунального сервісу”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-