У Нафтогазі запевнили, що борги Київенерго не мають до людей жодного відношення

У Нафтогазі запевнили, що борги Київенерго не мають до людей жодного відношення

Укрінформ
ПАТ «Київенерго» є найбільшим боржником перед "Укртрансгазом", чий борг дорівнює сумі боргів всіх підприємств теплогенерації України.

Про це пише НАК «Нафтогаз України» у Facebook.

«Київенерго – найбільший боржник перед Укртрансгазом (за послуги транспортування природного газу). Борг компанії дорівнює сумі боргів усіх підприємств теплогенерації України! Борг в 370 млн грн підприємство накопичило за 4 місяці (лютий - травень) через систематичний нерозрахунок за послуги під час опалювального сезону», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, частина боргу "Київенерго" (60 млн) накопичена за послуги з транспортування газу для виробництва електроенергії для промисловості. 

«Цей борг не має відношення до розрахунків населення (за послуги постачання гарячої води і тепла) та держави (пільги, субсидії, різниця в тарифах) з "Київенерго". УТГ пішов назустріч "Київенерго" і запропонував погасити хоча б ці 60 млн грн, а на решту боргу – надати графік погашення. Якщо "Київенерго" виконає ці умови, УТГ готовий невідкладно поновити повноцінне постачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6», - поінформували в Нафтогазі.

Як нагадали у НАК, Укртрансгаз обмежив транспортування газу одночасно на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 через систематичну несплату за послуги транспортування газу та прогресивне накопичення боргів Київенерго. Наступного дня ТЕЦ-6 з власної ініціативи повністю припинила відбір газу. ТЕЦ-5 продовжує споживання газу в обмеженому режимі. Під час проходження опалювального сезону 2016-2017 з "Київенерго" постійно вівся діалог щодо погашення боргів. Попереджувальні листи неодноразово надсилались Укртрансгазом в НАК, Міненерго, НКРЕ, Київраду. Графік погашення заборгованості, який запропонувало (квітень 2017) саме "Київенерго", не був ними виконаний вже наступного місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-