Київенерго розраховує на мільярд з бюджету на погашення боргу перед Нафтогазом

Київенерго розраховує на мільярд з бюджету на погашення боргу перед Нафтогазом

Укрінформ
ТЕЦ-6 почне постачати гарячу воду киянам тоді, коли уряд та ВР погодять зміни до бюджету, відповідно до яких Київенерго отримає частину коштів для погашення боргів перед Нафтогазом.

Про це заявив голова наглядової ради ПАТ «Київенерго» Іван Плачков 20 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра на засіданні уряду будуть розглядатися пропозиції до Верховної Ради про зміни в бюджеті, де передбачатимуться кошти на пільги і субсидії. І ми очікуємо, якщо не півтора мільярди, а може до мільярда, який розподіл я не знаю, але зрозуміло, що Київенерго отримає (кошти - авт.). Верховна Рада повинна в четверг проголосувати за зміни до бюджету, і казначейство потім ці гроші перерахує", - зауважив Плачков.

Він додав, що Київенерго розраховує отримати суму у розмірі 1-1,5 млрд грн і використати її для погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України". 

За словами Плачкова, компанія очікує також на компенсацію різниці тарифів від Державної казначейської служби України у розмірі 100 млн грн. Він запевнив, що ця сума також піде на погашення боргів за газ.

Як відомо, 30 травня 2017 року через борги "Київтрансгаз" зупинив газопостачання на ТЕЦ-6. Три тижні гарячу воду не отримують 4 житлові масиви Києва: Оболонь, Троєщина, Райдужний та Воскресенський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-