Київрада вирішила через рік

Київрада вирішила через рік "розлучитися" з Київенерго

Оновлено
Укрінформ
Київрада ухвалила проект рішення про розірвання угоди з ПАТ "Київенерго".

Про це під час виступу у Київраді заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення передбачає припинення договору, який існував понад 16 років. Ми нарешті повинні розпочати виконання наміченого плану щодо завершення угоди з "Київенерго" та повернення майна київській громаді. Подальше зволікання в прийнятті цього рішення - точно не на користь Києва, не на користь міської громади. Ми тоді матимемо додаткові технічні та фінансові ризики", - сказав Пантелеєв. 

За його словами, дане рішення передбачає інвентаризацію майна з подальшим поверненням його громаді. 

"Мова йде не просто про повернення майна громаді, а повернення його в належному стані. Адже це дві величезні ТЕЦ, 2600 кілометрів мереж, це двісті котелень, а також сміттєспалювальний завод "Енергія", тобто величезний комплекс, який складається з 90 тисяч об’єктів, які нам необхідно проінвентаризувати. Лише після проведення перевірки можемо говорити про зарахування цього майна муніципальним підприємствам. Адже міській структурі необхідно отримати 5 ліцензій на впровадження відповідної ліцензії", - зазначив він. 

Відповідно до рішення, за яке проголосували 62 депутати Київради, Київська міська рада продовжила договір з компанією "Київенерго" на управління тепловими мережами міста до 27 квітня 2018 року.

Фактично угода з ПАТ "Київенерго" закінчується 31 грудня 2017 року. Проте, аби уникнути позаштатних ситуацій під час опалювального сезону і забезпечити належне постачання теплової енергії киянам, проект рішення Київради передбачає продовження угоди на 4 місяці - до 26 квітня 2018 року включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-