Вибух газу в Києві: у Кличка не бачать сенсу відновлювати будинок

Вибух газу в Києві: у Кличка не бачать сенсу відновлювати будинок

Укрінформ
Фахівці будівельної лабораторії вважають недоцільним відновлювати будинок на Голосіївському проспекті, що постраждав внаслідок вибуху.

Про це сказав начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент ми провели штаб техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, будівельна лабораторія дала свої висновки про те, що несучі та огороджувальні конструкції житлового будинку номер 70 корпус 2 на проспекті Голосіївському в цілому знаходяться в аварійному стані. Експлуатація будинку неможлива, відновлення будинку за складом наявних будівельних конструкцій недоцільно", - поінформував Ткачук.

За його словами, на даний час надано доручення Департаменту будівництва КМДА в тижневий термін внести пропозиції щодо подальшого розміщення мешканців пошкодженого будинку.

"На даний 27 осіб скористатися резервним фондом, вони всі живуть на вулиці Оболонський, 34, в Подільському районі. В подальшому чекаємо від Департаменту будівництва рішення про розміщення мешканців", - сказав він.

Читайте також: У Києві мешканцям зруйнованого вибухом будинку знайшли тимчасове житло

Ткачук зауважив, що причини вибуху наразі невідомі. "Проводиться розслідування, ми по факту маємо вибух. Причина вибуху буде встановлена", - додав він.

Як повідомлялося, 8 липня у Голосіївському районі Києва в житловому будинку стався вибух, внаслідок якого двоє людей загинуло, ще шестеро постраждали.

Попередня причина вибуху - витік газу.

Мешканців пошкодженого будинку відселено у гуртожиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-