У Києві затримали групу наркоторговців

У Києві затримали групу наркоторговців

Фото, відео
Укрінформ
У Києві у членів стійкого злочинного угруповання вилучили наркотичні засоби на понад мільйон гривень, зброю, тисячі доларів, євро та гривень, а також елітні автомобілі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Члени угруповання були дуже обережні у своїй діяльності, максимально використовували методи конспірації. Вони мали єдиний план злочинних дій, були визначені місця схову амфетаміну та канабісу, їх передача від одного співучасника іншому, місця незаконного придбання кокаїну та психотропів. Крім того, дилери регулярно змінювали мобільні апарати та номери телефонів. Таким чином був налагоджений контрабандний канал постачання кокаїну та таблеток екстезі і перепродаж марихуани та амфетаміну", - зазначив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Більше шести місяців працівники управління протидії наркозлочинності столичної поліції проводили комплекс заходів, спрямованих на документування злочинної діяльності угруповання. Були задіяні різноманітні служби: поліція спеціального призначення, підрозділи оперативно-технічного забезпечення, оперативники, слідчі, експерти-криміналісти та кінологи. Правоохоронці використали весь передбачений чинним законодавством спектр заходів задля здобуття доказової бази, а відтак доведення вини кожного фігуранта.

"У результаті цієї роботи викрито вісім осіб, які були причетні до збуту наркотиків, шістьох громадян затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", - повідомив керівник столичних правоохоронців.

Читайте також: В Одесі поліція викрила групу наркоторговців

Наразі встановлено, що організатор - 36-річний киянин - привозив наркотики чотирьом громадянам, які їх розповсюджували. Ціни за різні види наркотичних речовин були сталими: грам кокаїну - 200 доларів США, канабіс - 120 гривень. Крім того, один зі збувальників - 41-річний киянин - налагодив у себе вдома нарколабораторію і вирощував канабіс.

"Серед задокументованих учасників групи - ціла родина: 52-річний батько, його 26-річна молода дружина та рідний 22-річний син. Майже всі учасники групи - спортсмени, які давно між собою знайомі і разом займалися у одній секції. Наприклад, наймолодший і зараз тренує дітей. Двоє у минулому притягувалися до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків", - розповів Крищенко.

За словами начальника поліції Києва, загалом поліцейські провели 10 оперативних закупівель. А після проведення однієї з них - 10 грамів кокаїну на суму 2000 доларів США - правоохоронці одночасно затримали всіх членів групи. Згодом провели обшуки в одинадцяти помешканнях та п'ятьох автомобілях:

"У фігурантів вилучили 70 грамів кокаїну, 5 грамів гашишу, півтора кілограма канабісу, півкілограма амфетаміну, 80 пігулок екстазі, готівку в різній валюті і п'ять елітних автомобілів. Окрім того, виявили по два пістолети та автомати, п'ять карабінів, більше 100 набоїв різного калібру, запал до гранати, ваги, пристрої для вживання наркотиків, фасувальні ємкості, банківські картки та телефони, які використовувались у злочинній діяльності. Усі речові докази направлені на експертне дослідження", - йдеться у повідомленні.

Відомості про подію зареєстровані. Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо додаткової правової кваліфікації їх діяльності. Зловмисникам загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-