Кличко пояснив, чому Київ без гарячої води і коли питання “зрушить з місця”

Кличко пояснив, чому Київ без гарячої води і коли питання “зрушить з місця”

Укрінформ
Кияни, яким відключили гарячу воду, стали заручниками відносин між "Київенерго" та НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу Newsone, коментуючи ситуацію з відключенням гарячої води в столиці.

«31 травня я звернувся до уряду щодо запровадження мораторію на відключення об’єктів теплопостачання. 8 червня профільний комітет Верховної Ради підтримав нашу пропозицію. Ми очікуємо, що наступного тижня питання зрушить з місця, і впевнений, що велика частина заборгованості - а це оплата за субсидіями – за рішенням Кабінету міністрів буде погашена», - наголосив мер.

На сьогодні понад 2 тисячі будинків, 39 лікарень, 163 дитсадки, 123 школи на Троєщині, в частині Подільського та Оболонського районів відключені від гарячого водопостачання.

Відключення ТЕЦ 6, яка забезпечує частину Києва гарячою водою, здійснене дочірнім підприємством НАК «Нафтогаз» Укртрансгаз у зв’язку із заборгованістю Київенерго за транспортування природного газу.

Сума боргу перевищує 370 млн грн, з яких 108 млн грн – непрофінансовані з державного бюджету субсидії та пільги. Загалом борг Київенерго за спожитий газ становить 3,5 млрд, із яких 2,2 мільярди гривень – борги держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-