КМДА майже подвоїла тарифи на утримання будинків - ЗМІ

КМДА майже подвоїла тарифи на утримання будинків - ЗМІ

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація збільшила тариф на послуги з утримування багатоквартирних будинків і прибудинкових територій з 3-5 до 6,43 грн за квадратний метр.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА, повідомляє Еспресо.TV.

Як повідомляється, розпорядження ухвалене у зв'язку зі зверненням виконавців послуг з утримування будинків і прибудинкових територій, що надали відповідні розрахункові матеріали щодо нових тарифів.

У пояснювальній записці до розпорядження зазначається, що нові тарифи передбачені для 8327 будинків столиці (житловий фонд Києва в цілому налічує близько 11 тис. багатоквартирних житлових будинків), що обслуговуються 10 суб'єктами господарювання комунальної власності (керуючими компаніями з обслуговування житлового фонду всіх 10 районів столиці).

Середній розмір тарифу для цих будинків становить 6,43 гривні за 1 кв. м.

Станом на червень середня ціна за обслуговування 1 кв. м становить від 3 до 5 гривень залежно від керуючої компанії.

Відповідно до розпорядження, у чинності залишається можливість плати за послуги за стимулюючими тарифами з 10-відсотковою знижкою (така сама діє й сьогодні), якщо оплата здійснюється до 20 числа місяця, наступного після розрахункового.

У документі не зазначена дата введення нових тарифів, водночас повідомляється, що розпорядження набуває чинності від дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-