"Мінеру" КМДА світить до шести років

Укрінформ
Співробітники СБУ спільно з поліцейськими Білоцерківського відділу "за гарячими слідами" встановили та затримали 37-річного місцевого мешканця, який у Facebook опублікував повідомлення про мінування будівлі Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомляє у понеділок Головне управління Національної поліції в Київській області.

"27 травня о 16.50 годині на офіційну сторінку Київської міської державної адміністрації в соціальній мережі Facebook було надіслано повідомлення: "Завтра будет взрыв, ищите где". Під час перевірки інформації щодо можливого мінування будівлі Київської міської державної адміністрації співробітники Служби безпеки України спільно з правоохоронцями Білоцерківщини оперативно встановили та затримали аноніма, який надав неправдиве повідомлення про замінування. Ним виявився 37-річний мешканець міста Біла Церква, уродженець міста Санкт-Петербург Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Наразі правопорушника затримано, він перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі  від 2 до 6 років. Досудове розслідування триває.

"Поліцейські вкотре наголошують та попереджають, що за хибну інформацію про "замінування" загрожує кримінальна відповідальність", - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-