У НАБУ прокоментували обшук в Окружному адмінсуді Києва

У НАБУ прокоментували обшук в Окружному адмінсуді Києва

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України заявляє, що проводить обшуки в Окружному адміністративному суді Києва у справі про незаконне збагачення його голови Павла Вовка.

Про це повідомляється на сайті НАБУ. 

Зазначається, що зранку 26 травня детективи НАБУ на підставі ухвали слідчого судді проводять слідчі дії (обшуки) за місцем проживання голови Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) та в приміщеннях цього суду.

"Обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого 9 грудня 2016 року на підставі аналізу е-декларації за фактом ймовірного незаконного збагачення голови ОАСК (ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України)", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому в НАБУ наголосили, що будь-які заяви про можливий зв'язок між слідчими діями НАБУ та адміністративними провадженнями ОАСК щодо діяльності бюро, зокрема зі справою щодо оскарження призначення першого заступника директора Гізо Углави, є відверто спекулятивними та не мають підтвердження.

В бюро також додали, що розслідування за фактом незаконного збагачення голови ОАСК розпочато детективами НАБУ 9 грудня 2016 року, тоді як справа щодо оскарження призначення Углави зареєстрована в ОАСК 11 квітня 2017 року.

"Загалом, починаючи з грудня 2015, в роботі ОАСК було 28 справ, відповідачем у яких виступало НАБУ", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку в Окружному адмінсуді Києва заявили про обшуки в кабінеті голови суду Павла Вовка.

За словами судді цього суду Богдана Саніна, обшук проводили люди, які назвалися працівниками НАБУ, але не надали жодних документів, зокрема не надали ані ордер на обшук, ані протокол про вилучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-