У Києві зареєстровано майже 11 тис. громадських організацій - КМДА

У Києві зареєстровано майже 11 тис. громадських організацій - КМДА

Укрінформ
У столиці України на сьогодні зареєстровано 10 812 громадських організацій і 4 024 благодійних.

Про це заявила директор Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації Марина Хонда під час Форуму організацій громадянського суспільства в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні кількість громадських організацій складає 10 812, 4024 - благодійні. І це ми ще не рахуємо профспілкові та інші", - зазначила Хонда.

Вона підкреслила, що кількість зареєстрованих громадських організацій щороку збільшується.

Хонда зазначила, що при Київській держадміністрації створено близько 70 консультативних дорадчих органів для роботи з громадським сектором.

"Усі конкурси, в тому числі й на призначення, проходять за участю громадських організацій. Разом з тим ми розуміємо, що не все ще зроблено, і ми повинні працювати, в першу чергу це стосується фінансової підтримки громадського сектору", - зауважила Хонда.

Вона нагадала, що сьогодні існує низка законодавчих актів, які передбачають обов'язкове фінансування статутної діяльності громадського сектору.

"З бюджету міста Києва фінансується, маю на увазі організації, що зареєстровані, 280 організацій. Із них 54 - на конкурсній основі", - наголосила Хонда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-