Китайці допоможуть Києву будувати четверту гілку метро

Китайці допоможуть Києву будувати четверту гілку метро

Укрінформ
Заступник голови КМДА Микола Поворозник підписав Меморандум про співпрацю щодо проекту будівництва четвертої лінії метро в місті Києві з китайським консорціумом, до якого входять компанії China Railway International Group та China Pacific Construction Group.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Документ підписали в рамках робочого візиту української урядової делегації з метою участі в Діалозі високого рівня Форуму міжнародного співробітництва «Один пояс, один шлях», - йдеться в повідомленні.

Заступник голови КМДА Микола Поворозник розповів, що консорціум виступає в якості керуючого партнера, який має великий досвід у галузі будівництва об'єктів інфраструктури.

«Фахівці китайської сторони проведуть дослідження щодо поточного стану реалізації проекту «Будівництво 4-ї лінії метро в м. Києві», яке розглядатиме технічні деталі; обсяг фінансових ресурсів і правовий спосіб, завдяки якому проект буде реалізований остаточно. Також дослідження включатиме оцінку юридичної і фінансової життєздатності проекту, у тому числі техніко-економічне обгрунтування та кошторис витрат», - заявив Поворозник.

Згідно з документом, консорціум може виступати в якості підрядника, що працює за схемою ЕРС (проектування, закупівля та будівництво) та виконувати «Проекти» за моделлю EPC+F (проектування, закупівля, будівництво та фінансування). У рамках цього проекту консорціум надаватиме допомогу Київській міській державній адміністрації у залученні коштів від китайських фінансових установ, що дозволить налагодити співпрацю з урядом Китаю та реалізувати великі інфраструктурні проекти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-