Київгаз відключив 40 котелень у дев’яти районах столиці

Київгаз відключив 40 котелень у дев’яти районах столиці

Укрінформ
Станом на сьогодні ПАТ "Київгаз" припинив постачання газу 40 котельним, які знаходяться в управлінні ПАТ "Київенерго".

Про це йдеться на сайті "Київенерго".

"Ці котельні забезпечують в міжопалювальний сезон гарячою водою близько 225 об'єктів, серед яких 189 житлових будинків, 11 дошкільних та шкільних закладів, 2 лікувальні заклади, 23 відомчі споруди у Подільському, Деснянському, Дарницькому, Солом'янському, Шевченківському, Оболонському, Голосіївському, Святошинському та Печерському районах столиці", - йдеться у повідомленні.

Перелік адрес можна дізнатися за посиланням.

Припинення газопостачання, як йдеться в повідомленні ПАТ "Київгаз", зумовлене заборгованістю ПАТ "Київенерго" перед ПАТ "Київгаз" за послуги транспортування газу. За попередніми даними, станом на 1 травня 2017 року вона становить 199,2 млн грн.

"Основною причиною зростання боргів за газ є збільшення заборгованості споживачів за теплову енергію, послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання. Станом на 1 квітня борг столиці за теплоенергію становив майже 5 млрд грн. Частка боргу держави перевищила 1,4 млрд грн, з них 1,2 млрд грн – це некомпенсовані пільги і субсидії в теплопостачанні. Водночас борг ПАТ "Київенерго" за спожитий газ протягом опалювального сезону збільшився на 3,1 млрд грн і на 1 квітня становив 4,5 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що накопичення боргів підприємствами теплоенергетики в Україні зумовлене недосконалим та несинхронізованим законодавчим регулюванням галузі. Кошти, отримані теплоенергетичними компаніями за спожиті теплоенергію, опалення чи гарячу воду, згідно прийнятому НКРЕКП алгоритму, автоматично розщепляються і надходять на спецрахунки, звідки направляються на оплату газу і транспортування. Оскільки у вартості 1 Гкал тепла газова складова сягає майже 80%, підприємства теплокомуненерго накопичують борги перед іншими постачальниками і позбавлені можливості вести повноцінну господарську діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-