На місці пам'ятника Леніну в Києві з'явився п'єдестал з м'ятою і розмарином

На місці пам'ятника Леніну в Києві з'явився п'єдестал з м'ятою і розмарином

Укрінформ
На постаменті колишнього пам'ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка в Києві відкрилася тимчасова інсталяція мексиканської художниці Іси Каррільйо "Ритуал природи".

Про це у коментарі журналістам розповіла куратор проекту "Суспільна угода 2017" фонду "Ізоляція" Катерина Філюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми тут відкриваємо тимчасову інсталяцію мексиканської художниці Іси Каррільйо "Ритуал природи" на місці поваленого пам'ятника Леніну в Києві, яка перемогла  у конкурсі арт-проектів "Суспільна угода 2017" від фонду "Ізоляція", - сказала Філюк.

За її словами, художниця замість того, щоб ставити на постамент нового героя, або пропонувати зруйнувати сам постамент, вирішила, що можна його замаскувати м'ятою і розмарином, - тобто лікарськими рослинами. "Це алегорія для художниці: вона вважає, що так суспільство може за допомогою лікувальних трав провести ритуал очищення цього дуже заполітизованого простору", - зазначила Філюк.

Вона поінформувала, що ця інсталяція буде стояти впродовж двох тижнів - з 3 по 17 травня, а наприкінці проекту рослини з інсталяції буде роздано всім охочим.

"Згодом ми плануємо замінити цю інсталяцію іншою, але восени. Конкурс на нову інсталяцію на цьому місці ми оголосимо влітку, і, думаю, у жовтні тут вже буде щось інше", - додала Філюк.

Фото: IZOLYATSIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-