У Києві відключено від опалення 97% будинків - Пантелеєв

У Києві відключено від опалення 97% будинків - Пантелеєв

Укрінформ
У столиці станом на ранок 3 квітня вже відключено від опалення 97% житлових будинків. До кінця доби планується завершити процес відключення.  

Про це під час брифінгу у понеділок заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні 97% житлових будинків вже відключено від опалення. Сьогодні буде завершено відключення решти. Залишається з опаленням поки що певна кількість лікувальних закладів, садочків і об’єктів, які будуть відключатися за індивідуальними заявками", - сказав Пантелеєв.  

За його словами, найбільше відключено будинків, що обслуговуються комунальними ЖЕКами – 99,7%. На 95,65% відключені ОСББ та ЖБК, на 86,3% – відомчі будинки.

Пантелеєв повідомив, що міською владою було ухвалено рішення з 1 квітня завершити опалювальний сезон в столиці.

"Це пов’язано з тим, що маємо стабільно теплу погоду. По-друге, ми враховуємо звернення громадян відносно того, що сьогодні вага вартості опалення достатньо значна для кожної сім'ї. Якщо зазвичай опалювальний сезон завершується приблизно в середині квітня, цього року ми завершили опалювальний сезон на два тижні раніше", - зазначив він.

Пантелеєв також поінформував, що столична влада вже з сьогоднішнього дня розпочинає підготовку до наступного опалювального сезону. 

"Ми визначили пріоритети для підготовки до наступного опалювального сезону. В першу чергу - це впорядкування питань нарахування за опалення для киян. Дано доручення "Київенерго" і всім службам, які відповідають за життєдіяльність міста, впорядкувати питання, пов’язані з нарахуванням за опалення. Це стосується інвентаризації і звірки площ опалення в житлових будинках, теплових лічильників і доступу до них, це стосується доступу до інформації про нарахування", - розповів він. 

Як відомо, міська влада ухвалила рішення завершити поточний опалювальний сезон із 1 квітня. Відповідне розпорядження КМДА від 31.03.17 № 368 підписав київський міський голова Віталій Кличко. Підставою для завершення опалювального сезону став прогноз погоди, отриманий від Українського гідрометцентру: «З 1 квітня та в наступні дні середньодобова температура буде більше +8 градусів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-