Рішення про безвіз покаже, що Європа цінує боротьбу України за демократію - Кличко

Рішення про безвіз покаже, що Європа цінує боротьбу України за демократію - Кличко

Укрінформ
Рішення про безвізовий режим між Україною та ЄС є політично важливим і для нашої держави, і для Європи. 

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко у кулуарах з’їзду Європейської народної партії, що проходить на Мальті, повідомляє прес-служба мера. 

"Ухвалення рішення про безвізовий режим має продемонструвати українцям, що Європа цінує нашу боротьбу за демократичні цінності. Таке рішення дасть імпульс Україні і надалі продовжувати боротьбу за європейські цінності та втілювати європейські стандарти життя. Наша країна обрала свій шлях розвитку, але нам потрібна підтримка, щоб подолати ті виклики, які постали сьогодні перед Україною”, - сказав Кличко.

Про підтримку України він говорив на зустрічах з президентом ЄНП Джозефом Долем, єврокомісаром з питань європейської політики сусідства та розширення, віце-президентом ЄНП Йоханнесом Ханом, депутатом Європарламенту Елмаром Броком.

"Сьогодні в Україні, окрім зовнішньої агресії, відбуваються складні внутрішньополітичні процеси, які теж у багатьох випадках стимулюються ззовні. Тому підтримка і допомога Заходу, Європейського Союзу сьогодні надзвичайно важлива. Щоб Україна вистояла і змогла стати членом європейської сім’ї. Непрості тенденції зараз і в ЄС. Але будь-яка криза призводить до одужання. І дуже важливо, щоб в результаті такого одужання і зміцнення Європа змогла отримати ще одного великого і сильного партнера – Україну», - наголошував Кличко.

Міністру закордонних справ Австрії, главі ОБСЄ Себастіану Курцу столичний мер подякував за ухвалене Організацією рішення про збільшення кількості спостерігачів на Сході України.

У рамках форуму Кличко також матиме зустрічі з головою Європейської Ради Дональдом Туском, головою Комітету із закордонних справ Європарламенту Девідом Макалістером.

Щорічний з'їзд Європейської народної партії проходить на Мальті з 28 по 30 березня. Цьогоріч у ньому беруть участь понад 2 тисячі учасників з 40 європейських країн. Головною темою обговорень є майбутнє Європи в умовах неконтрольованої міграції, терактів, воєн на Близькому Сході, агресії Росії, проблеми економічної та соціальної нерівності, породженої глобалізацією.

Європейська народна партія сьогодні об’єднує 79 партій з 41-ї країни і має найбільшу фракцію в Європейському парламенті.

Фото: kiev.klichko.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-