Платіжки за тепло: у Києві захмарні суми перерахують 50 тисячам

Платіжки за тепло: у Києві захмарні суми перерахують 50 тисячам

Укрінформ
Через виявлення міською владою низки порушень більше 50 тисяч киян отримають перерахунок за опалення.

Про це сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба міської влади.

"Ми виявили неправомірні нарахування в будинках із лічильниками: показники лічильників або не знімались, або несвоєчасно були зняті. Виявлено нетипові проблеми, такі як некоректна робота лічильника, помилки при виготовленні проектної документації на встановлення будинкового лічильника. Наші інспектори зафіксували неполадки в роботі лічильників та інших елементів теплопунктів, наприклад непрацездатні регулятори перепаду тиску, що в свою чергу призводить до перевитрат теплоносія", - сказав Пантелеєв.

За його словами, загалом із 23 січня й до сьогодні Житлово-комунальна інспекція в місті Києві отримала 301 скаргу від киян.

Пантелеєв також назвав проблемою, яка стала причиною некоректних нарахувань, невідповідність площ - коли заявлена опалювальна площа нижча, ніж фактична, на яку нараховується тепло. Це спричинене добудовами, перебудовами і нелегальним збільшенням опалювальних площ.

"Також причиною таких нарахувань стають квартирні лічильники, коли деякі мешканці не подають обсяги споживання. У результаті спожите ними тепло нараховувалося іншим мешканцям, які не мають квартирних приладів обліку. Адже теплопостачальник при наявності приладу обліку зобов'язаний нараховувати за його показаннями", - зазначив він.

Пантелеєв звернув увагу на те, що "принципово важливим дорученням міської влади теплопостачальним організаціям є спільне з мешканцями зняття показань теплового лічильника".

"Уже зараз понад 4 тисячі киян направили заявки на спільне зняття показань. Тобто за останній місяць кількість охочих перевірити прозорість нарахувань збільшилася на тисячу", - сказав чиновник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-