У Києві проходить Марш солідарності з кримськотатарським народом

У Києві проходить Марш солідарності з кримськотатарським народом

Фото
Укрінформ
У Києві на алеї Небесної Сотні навпроти готелю Україна розпочався Марш солідарності з кримськотатарським народом, українцями і людьми інших національностей, що проживають тимчасово в окупованому Росією Криму.

Колону очолюють лідери Меджлісу кримськотатарського народу, зокрема, його голова Рефат Чубаров, Ескандер Барієв.

Учасники ходи тримають державні прапори України та кримськотатарські прапори, портрети політв'язнів.

Марш проходить центральними вулицями української столиці. У зв'язку з цим перекрито вулицю Хрещатик, а також ті вулиці, по яких проходить марш.

Учасники ходи йдуть від Алеї Небесної Сотні по вулиці Інститутській, вулиці Шовковичній, на вулицю Грушевського до Європейської площі, де повернуть на вулицю Хрещатик та повернуться на Майдан Незалежності.

Подібні акції тривають в багатьох містах України, заплановано акцію також у Чонгарі поблизу адміністративного кордону з півостровом у Херсонській області.

Організаторами Маршу солідарності виступили Меджліс кримськотатарського народу, Кримськотатарський ресурсний центр, громадська організація (ГО) «Автомайдан Київ», ГО «Ліберально-демократична ліга України», ГО "Земляцтво кримських татар", Всесвітній рух патріотів України, ГО «Кримська родина», «Крим-SOS» та інші.

Як відомо, перші російські війська увійшли в Крим ще 20 лютого. Російська влада стверджує, що почала процес "повернення Криму" двома днями пізніше - 22 лютого 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав закон про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України.

26 лютого в Україні відзначається День спротиву Криму російській окупації.

Фото: В.Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-