У Києві планують створити музей науки

У Києві планують створити музей науки

Укрінформ
Експертна група при Міністерстві освіти та науки візьме участь у створенні музею науки в Києві.

Таке рішення було ухвалено на засіданні громадської ради при МОН, повідомляє прес-служба міністерства.

«Проект зрушено з місця - ми маємо низку пропозицій стосовно його концепції, розташування, маємо попередні домовленості з інвесторами. Але оскільки це проект національного масштабу, дуже важливо залучити громадськість до розгляду концепцій майбутнього науково-освітнього простору», - сказав на засіданні директор Малої академії наук Оксен Лісовий.

За його словами, МАН уже близько 6 років опікується питанням створення у Києві такого науково-освітнього простору, які існують у столицях багатьох розвинених країн світу. Однак лише впродовж останнього року Мала академія отримала серйозну підтримку безпосередньо з боку Міністерства освіти і науки щодо започаткування музею.

Проект передбачає, зокрема, створення інтерактивної локації, яка міститиме і освітню частину, і виробничу, і науково-методичну.

Експертна група має проаналізувати всі наявні концепції й пропоновані місця розташування музею та представити на розгляд ради своє бачення проекту. До складу групи мають увійти представники різних сфер – освітньої, наукової, музейної тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-