У Києві пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанують

У Києві пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанують "Триденною пелюстковою ходою"

Укрінформ
18-20 лютого до днів ушанування загиблих під час Революції Гідності на Майдані Незалежності в Києві відбудеться “Триденна пелюсткова хода”, хода пам’яті, а також пройдуть виставка, вистави й молитовні панахиди.

Про це розповів генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Ігор Пошивайло під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із 18 до 20 лютого пройдуть громадські й державні заходи. Зокрема, 18 лютого, крім “пелюсткової ходи”, буде хода пам’яті о 10 ранку по Грушевського і на Інститутську, яка почнеться з Українського дому і завершиться в Українському домі. Її організовує ГО “Родини Героїв Небесної Сотні”, Самооборона Майдану, ветерани АТО”, - сказав він.

Також, за його словами, 18 лютого о 12 годині відкриється виставка робіт понад 40 фотожурналістів “У фокусі подій. Людський фактор”.

“Це та виставка, яка горіла на Майдані і яка мандрувала світом. Зараз під новим фокусом ми її покажемо в Українському домі”, - зазначив Пошивайло.

Крім того, за його словами, 19 лютого в Українському домі відбудеться створена на основі реальних спогадів учасників Революції Гідності вистава “Ми, Майдан” у виконанні муніципального театру “Колесо”, а по її завершенню розпочнеться дискусія “Зріз пам’яті”.

19 лютого, як зауважив директор Музею Революції, о 10 годині відбудеться панахида за загиблими героями біля каплички на Алеї Героїв Небесної Сотні, а о 17 годині там же запалять лампадки.

“Усі ці заходи не лише покликані пам’ятати про тих людей, які поклали свої життя на вівтар свободи, гідності й майбутнього України, а й покарати винних”, - підкреслив Пошивайло.

Водночас, голова ревізійної комісії Громадської спілки “Воля громади” Сергій Сучок додав, що “Триденна пелюсткова хода вшанування Героїв небесної Сотні” триватиме 18-20 лютого й щодня проходитиме різними вулицями, на яких вбивали людей під час Революції Гідності.

“У суботу та неділю з 16 години ми збираємося біля стели (на Майдані — ред.), і там у нас буде “відкритий мікрофон”, буде танок-молитва за Україну, за наших героїв, буде вистава “Майдан — колиска нового людства”, а потім кожного дня ми йтимемо трьома різними маршрутами там, де вбивали людей свого часу, — по Інститутській, Грушевського, Маріїнському парку, а також повз Будинок профспілок, і ці місця посипатимемо пелюстками троянд”, - зауважив він.

Водночас Сучок зауважив, що у понеділок, 20 лютого, хода розпочнеться о 19 годині, зважаючи на те, що це буде робочий день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-