Виставка

Виставка "Український Схід" про бойові дії 2014-2017 років відкриється у Києві

Укрінформ
У п'ятницю, 17 лютого, в Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкриється виставка "Український Схід".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"Відкриття виставки - об 11:00. Під час церемонії відбудеться зустріч з її героями і членами їхніх родин", - ідеться в повідомленні.

Виставка складається з розповідей про участь різних військових формувань, добровольчих батальйонів у бойових діях на Сході України впродовж 2014-2017 років. Також у символічні батальйони об'єднані капелани, медики, волонтери, військові журналісти. В "іноземний легіон" - білоруси, грузини, чеченці та представники інших народів, які захищають нашу землю.

Центральна композиція - "Хресний шлях" - уособлює криваву ціну, яку платить український народ за право вільно жити на своїй землі.

В її основі - карета "швидкої допомоги" 17-го батальйону 57-ої окремої мотопіхотної бригади. Разом із солдатами вона пройшла гарячими точками Луганської та Донецької областей, рятувала сотні поранених та вивозила тіла загиблих. Поруч - закривавлений одяг полеглих у 2014 році Героїв України генерал-майора Сергія Кульчицького та сержанта Олега Міхнюка; речі Героя України капітана Андрія Кизила, розвідника Леоніда Проводенка, санінструктора Наталії Хоружої, сержанта Володимира Крижанського та інших, які загинули цієї зими.

Це другий музейний проект, що висвітлює війну на Сході України. Перший - "Україна. Реалії сучасної війни", складався з десятьох виставок. За два з половиною роки співробітники музею зібрали понад 4 тис. автентичних музейних предметів. Половина з них експонуватиметься вперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-