Чиновники привласнили майже 10 мільйонів з премій київських поліцейських

Чиновники привласнили майже 10 мільйонів з премій київських поліцейських

Фото
Укрінформ
Злочинна група у складі чиновників управління фінзабезпечення та бухобліку київського главку Нацполіції, а також одного з полків особливого призначення главку Нацполіції у м.Києві привласнила майже 10 мільйонів гривень.

Про це матеріалами прес-служби прокуратури міста Києва повідомляє прес-служба Генпрокуратури. 

"Учасники цієї групи щомісяця привласнювали половину коштів, що призначалися на виплати премій поліцейським одного з полків особливого призначення Головного управління Нацполіції України у м. Києві. П’ятьох зловмисників затримано після розділення чергової суми привласнених коштів у розмірі 240 тис грн. Загалом, за вказаною схемою службовці незаконно збагатилися на майже 10 млн грн", - встановило досудове розслідування.

На даний час в приміщенні управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Нацполіції України у м. Києві та за місцем проживання фігурантів провадження проводяться обшуки.

Затриманим особам готується повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою), а також клопотання про обрання їм запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Також прокуратурою ініційовано проведення аудиту усіх нарахувань, проведених вказаними службовцями за попередні періоди.

Фото: ГПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-