Київрада зробила крок до створення Музею Революції Гідності

Київрада зробила крок до створення Музею Революції Гідності

Укрінформ
Київська міська рада дала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності. 

За відповідне рішення проголосували 103 депутати Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Меморіальний музейний комплекс має бути зведений на місці трагічних подій і має стати символом боротьби нашого українського народу за свою свободу, боротьбу за гідність. Пам'ять наших героїв буде вшанована й увічнена", - сказав мер Києва Віталій Кличко. 

Міністр культури Євген Нищук, у свою чергу, наголосив на важливості того, щоб це місце не пішло під забудову: "Це місце сакральне, оскільки там загинули наші герої. Тому я сподіваюся, що судові історії припиняться і Верховна Рада все ж таки затвердить, і ми зможемо повноцінно зробити конкурс на будівництво Музею Революції гідності".

За його словами, родини Героїв Небесної сотні будуть вдячні за те, що Київрада зробила це знакове рішення.

"Це не просто музей фактажу, конкретної події. Це - меморіальний комплекс, який надасть можливість здійснювати ті чи інші конференції, круглі столи, гарячі обговорення суспільного життя. Це університет Майдану, це - філософія Майдану, свободи і гідності багатьох наших подій, які ми пережили, здобуваючи свободу", - заявив Нищук.

Водночас заступник глави АП і секретар Нацради реформ Дмитро Шимків також наголосив на важливості створення такого закладу.

"Створення цього музею, музею пам'яті, музею розуміння тих процесів, які відбувалися в українському суспільстві, є важливим. Президент виступив ініціатором створення такого музею, він виступає за проведення широкого, масштабного міжнародного конкурсу щодо створення цього музею", - сказав Шимків і додав, що у кожній столиці світу є історична пам'ятка, яка об'єднує покоління. 

Проект рішення Київради має на меті надати дозвіл на розробку проекту землеустрою для Музею Революції гідності на Алеї Героїв Небесної сотні, 3 у Печерському районі орієнтовною площею 1,23 га. На відповідній земельній ділянці передбачається будівництво, експлуатація та обслуговування меморіально-музейного комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-