Новий Статут тергромади максимально залучить киян до управління містом - Кличко

Новий Статут тергромади максимально залучить киян до управління містом - Кличко

Укрінформ
Новий Статут територіальної громади Києва дасть можливості розвитку міської громади через нові громадські простори та створення нового інтелектуального середовища.

Про це мер Віталій Кличко заявив під час засідання робочої групи щодо розробки концепції нового Статуту територіальної громади міста Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Статут - це набір норм, переписаних із законодавства, і жодної самостійної ролі у процесі життєдіяльності міста не відіграє. У нас багато викликів, і наше завдання максимально залучати громаду до управління містом. Я впевнений, що новий статут дасть можливість надати розвитку міської громади новий поштовх через нові громадські простори, через створення нового інтелектуального середовища", - сказав Кличко.

Він наголосив, що Київ має величезний інтелектуальний потенціал. "На сьогоднішній день нам потрібно зробити, щоб цей потенціал працював на користь нашого міста і на користь України. Сьогодні велика проблема, тому що найкращі науковці, митці, інтелектуали виїжджають за кордон. Наше завдання залучити їх до роботи у себе в країні", - зауважив він.

Статут територіальної громади міста Києва – основний документ, який регулюватиме всі аспекти функціонування територіальної громади. У новій редакції проекту Концепції викладені кілька варіантів муніципального управління; права та обов’язки, матеріальна та фінансова основи територіальної громади, напрями та термін реалізації проекту Концепції.

Ознайомитися з проектом Концепції Статуту територіальної громади міста Києва та надіслати свої пропозиції можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-