Тарифи на проїзд у київському транспорту поки не зміняться - КМДА

Тарифи на проїзд у київському транспорту поки не зміняться - КМДА

Укрінформ
Перегляд тарифів на проїзд у комунальному транспорті Києва наразі не планується.

Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київміськдержадміністрації Сергій Майзель на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поки ми не можемо говорити, чи збільшиться ціна. На сьогодні ціна незмінна, і це прорахунки комунальних підприємств. Ми знаємо, що у Київпастрансі електротранспорт оцінюється в 5,28 гривні, для метрополітену собівартість проїзду становить більше 6 гривень", - сказав Майзель.

За його словами, наразі електроенергія подорожчала утричі. "Пільги на електротранспорт з початку року зняли, ми оплачуємо за електроенергію як населення, і якщо Київпастранс платив близько 200 млн за електроенергію, то зараз платитиме десь до 500 млн, і така сама ситуація в метрополітені", - зауважив він.

Водночас він зазначив, що у зв’язку із підняттям приватними перевізниками тарифу у комунальному підприємстві "Київпастранс" на 7% збільшився пасажиропотік. "Ми перевозимо 1 мільйон 700 тисяч пасажирів кожного дня (це тільки наземний перевізник) плюс 1 мільйон 500 тисяч поїздок роблять у метрополітені", - сказав Майзель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-