Через грип призупинили навчання у 19 київських школах

Через грип призупинили навчання у 19 київських школах

Укрінформ
У навчальних закладах столиці не оголошували карантин через високу захворюваність на грип та ГРВІ. В 19 школах адміністрації приймали рішення лише про призупинення занять.

Про це Укрінформу повідомила начальник відділу загальної і середньої освіти Департаменту освіти та науки, молоді та спорту КМДА Олена Батечко.

"На минулому тижні збільшилася захворюваність на грип та респіраторні інфекції серед дітей. Сьогодні по Києву в 19 загальноосвітніх навчальних закладах з 494 призупинено заняття. Там, де кількість хворих дітей перевищує епідпоріг, керівник навчального закладу надає інформацію до управлінь освіти про призупинення занять до покращення епідситуації", - сказала Олена Батечко.

У КМДА зазначили, що захворюваність дітей у кожному районі та кожному навчальному закладі різна. Крім того, іноді батьки вирішують не відправляти дитину до школи через погані погодні умови. Тому рішення про призупинення навчально-виховного процесу, відповідно до нормативних документів МОЗ та Держпродспоживслужби та згідно рекомендації КМДА, адміністрація кожної школи приймає самостійно, відповідно до кількості захворілих учнів. У таких випадках навчання припиняється на строк від трьох до семи днів до покращення епідемічної ситуації в самому закладі. Загалом в кожному районі Києва 1-2 школи прийняли таке рішення.

"Адміністрації шкіл мають право приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу, якщо загалом кількість відсутніх через хворобу дітей становить 20%", - сказали у департаменті.

Як повідомляв Укрінформ, на минулому тижні епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ було перевищено в Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Харківській, Чернівецький областях України та місті Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-