У Подільському районі Києва відкриється сучасна амбулаторія сімейного типу

У Подільському районі Києва відкриється сучасна амбулаторія сімейного типу

Укрінформ
У березні 2017 року в Подільському районі Києва відкриється модернізована сучасна амбулаторія сімейного типу, яка обслуговуватиме до 14 тисяч мешканців району.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції ремонтних робіт у «Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1» Подільського району, повідомляє прес-служба КМДА.

"Це стара поліклініка, де зараз відбувається ремонт. І вона має стати сучасною. Зміни повинні бути не лише зовнішні, а й в якості надання медичних послуг. Щоб люди, які приходили  сюди багато років поспіль, побачили і відчули, що рівень сервісу справді змінюється", - сказав Кличко.

Він нагадав, що на ремонтні роботи, які розпочалися у вересні, було виділено майже 1,5 млн грн. А наступного року для оснащення амбулаторії планується виділити понад 1,4 млн грн.

Мер зауважив, що сучасна амбулаторія обслуговуватиме як дітей, так і дорослих. До складу амбулаторії входитимуть 10 дільниць за якими закріплені 9 лікарів. За словами Кличка, мешканці Подолу зможуть отримати весь спектр медичних послуг, які відносяться до первинного рівня медичної допомоги, включаючи профілактику захворювань або їх виявлення на ранніх стадіях.

Окрім того, в амбулаторії працюватиме електронна медична система. Кличко зауважив, що в результаті пацієнт отримає швидкий пошук і вибір лікаря, запис на прийом онлайн, відсутність черг, доступ до призначень лікаря і миттєві результати аналізів.

"Це зручно і для лікарів, і для киян. Наше завдання – вивести медицину з того незадовільного стану, в якому вона знаходиться, щоб надавати киянам сучасну і якісну медичну допомогу", – додав він.

Кличко нагадав, що на фінансування медичної сфери наступного року в бюджеті передбачили ще додатково 3,8 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-