Київським школам і дитсадкам виділять 85 мільйонів на господарчі витрати

Київським школам і дитсадкам виділять 85 мільйонів на господарчі витрати

Укрінформ
Київська влада вирішила боротися з поборами у школах і дитсадках і до кінця року виділяє на господарчі витрати цих закладів 85 мільйонів гривень.

Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, передає прес-служба міської адміністрації.

"Один із найважливіших для нас викликів – це вилучення з сучасної освіти такого ганебного явища, як «побори». Благодійна допомога від батьків може надаватися виключно згідно з законодавством України про благодійність. Ми розбираємося з кожною скаргою від батьків, кожним окремим випадком і розуміємо, що в школах і дитсадках є потреба в малоцінних витратах, як-от миючі засоби, засоби гігієни, а також іграшки та дрібний спортивний інвентар – і все це переважно купується за батьківські кошти", – повідомила Старостенко.

За її словами, цьогоріч вперше місто виділило 85 мільйонів гривень саме на придбання малоцінних товарів для шкіл та дитсадків, іще 9,5 млн - на спортивне обладнання. Таким чином, кожна школа на дрібні витрати отримає понад 150 тисяч гривень, а дитсадок – 40 тисяч до кінця року.

"Цього року кожен заклад освіти міста Києва отримав кошти на ремонт та підготовку до освітнього процесу. Здійснюється безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та пільгових категорій дітей, кошти на яке цьогоріч становили понад 186 мільйонів гривень, що на 29% більше, ніж минулоріч. Тепер забезпечуються містом і малоцінні витрати. Тобто, батьки можуть бути певні – діти матимуть усе необхідне", – зауважила вона.

Старостенко підкреслила, що протягом останніх двох років одним із пріоритетних завдань міста є збільшення фінансування галузі освіти, підвищення прозорості та раціональності використання коштів, у результаті чого «побори» мають зникнути як явище.

Зокрема, цього року видатки на підготовку навчальних закладів зросли майже у 6 разів – зі 199 млн грн у 2014 році до 1,1 млрд грн – у поточному. Також задля відкритого використання коштів було створено освітню карту Києва, де кожен охочий може знайти вичерпну інформацію про всі навчальні заклади, їхні технічні характеристики, фінансування з міського бюджету і види ремонтних робіт, які там відбуваються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-