Кличко розповів, як столиця готується протистояти епідемії грипу

Кличко розповів, як столиця готується протистояти епідемії грипу

Укрінформ
Столична влада своєчасно вживатиме всіх необхідних заходів для запобігання поширенню грипу та гострих респіраторних інфекцій у Києві.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради з керівниками районів у Київському міському дитячому діагностичному центрі, повідомляє прес-служба КМДА. 

"Цього року ми повинні зробити все, щоб пік захворюваності пройти якомога з меншою кількістю хворих. Треба проводити профілактичні заходи, і кияни в найкоротші терміни мають отримати всю необхідну інформацію", - сказав Кличко.

Він нагадав, що торік під час епідемії грипу в Києві було зареєстровано понад 500 тисяч випадків захворювань, а пік супроводжувався незвичайно високим рівнем летальності.

Столичний голова додав, що департамент охорони здоров'я КМДА вже підготував заходи для запобігання росту захворюваності. Зокрема, за його словами, передбачено провести щеплення незахищених верств населення - дітей та персонал дитячих будинків і притулків для неповнолітніх, шкіл-інтернатів для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, літніх людей, що проживають у будинках для осіб похилого віку, інтернатах та персонал цих закладів.

Кличко закликав долучатися до відповідної роботи і райони Києва. 

Він зауважив, що крім профілактичних заходів має бути забезпечена готовність закладів охорони здоров'я Києва до підвищення епідемічного рівня. Також, додав він, необхідно подовжити час роботи аптек, виділити чергові аптеки для цілодобового продажу протигрипозних препаратів.

Кличко додав, що через зростання кількості хворих на грип з бюджету Києва на 2016 рік виділено понад 29 млн грн на закупівлю сучасного медобладнання для відділень анестезіології та інтенсивної терапії низки столичних лікарень.

У свою чергу заступник голови КМДА Микола Поворозник зазначив, що за прогнозами епідемія грипу розпочнеться в Києві на початку грудня.

«Лікарні всім забезпечені, медикаменти є для різних штамів грипу. І ми маємо здійснити всі заходи, щоб максимально знизити ризики захворюваності», - сказав Поворозник. 

 Він також додав, що в МОЗ наразі проходить реєстрацію вакцина для профілактики грипу і одразу по її завершенню можна буде розпочати необхідний процес з вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-