У МОЗ назвали дозволені до застосування вакцини від грипу

У МОЗ назвали дозволені до застосування вакцини від грипу

Укрінформ
Зареєстровані в Україні вакцини для профілактики грипу наразі проходять контроль якості в Державному експертному центрі, їх поява на ринку очікується до кінця жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Станом на сьогодні в Україні зареєстровані та дозволені до застосування такі вакцини для профілактики грипу із оновленим штамовим складом:  ВАКСІГРИП Спліт, виробництва Санофі Пастер С.А., Франція,  та  ДжіСі Флю Вакцина, виробництва Грін Крос Корпорейшн, Корея. Зараз обидві вакцини проходять контроль якості в Державному експертному центрі, який завершиться у найближчі тижні. Появу вакцин на ринку можна очікувати до кінця жовтня", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що вакцинація - найефективніший засіб захисту організму від вірусів грипу, визнаний доказовою медициною. Вакцинація від грипу є рекомендованою та не входить до календаря обов'язкових щеплень, тож її  закуповують приватні структури та розподіляють до аптек, враховуючи попит попередніх років.

Лікарі радять робити щеплення впродовж усього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу, наголосили у МОЗ.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у сезоні 2016 – 2017 років в Україні циркулюватимуть штами грипу: А/California/7/2009, A/Hong Kong/4801/2014 та B/Brisbane/60/2008.

З пам’яткою про симптоми та профілактику під час грипу та ГРВІ можна ознайомитися за посиланням: goo.gl/O8JFo0.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-