Справа на $500 мільйонів: Ахметов хоче відсудити у Росії кримські активи ДТЕК

Справа на $500 мільйонів: Ахметов хоче відсудити у Росії кримські активи ДТЕК

Укрінформ
ПАТ "ДТЕК Крименерго" розпочав процедуру вирішення інвестиційного спору з Росією в рамках Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом РФ про взаємний захист інвестицій.

Цей спір спричинений націоналізацією інвестицій компанії на території Криму, повідомили в прес-службі ДТЕК.

"З моменту незаконного захоплення "ДТЕК Крименерго" ми активно займалися відновленням документів, формуванням доказової бази, розробленням юридичної стратегії. Завершивши комплексний аналіз міжнародної практики та аналогічних прецедентів, ми направили на адресу Російської Федерації офіційне повідомлення про інвестиційний спір у рамках угоди про взаємний захист інвестицій між Україною та Росією", - заявив виконувач обов'язків гендиректора "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук.

У разі, якщо спір не буде вирішений шляхом переговорів, ПАТ "ДТЕК Крименерго" має намір передати його на розгляд в міжнародний арбітраж. Сума компенсації фактичних і потенційних збитків компанії може становити понад $500 мільйонів.

Для захисту своїх інтересів ПАТ "ДТЕК Крименерго" задіяв міжнародну юридичну компанію Covington and Burling LLP.

Нагадаємо, угода між Кабінетом міністрів України та Урядом РФ про взаємний захист інвестицій передбачає можливість вирішення спорів шляхом переговорів, після яких сторони мають право звернутися до арбітражу.

ПАТ "ДТЕК Крименерго" був найбільшим постачальником електроенергії Криму і забезпечував понад 80% поставок електроенергії на території Кримського півострова.

Вартість рухомого і нерухомого майна ПАТ "ДТЕК Крименерго", яке було націоналізоване рішенням Державної Ради Республіки Крим, становить понад $500 мільйонів.

ДТЕК - входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-