Слідство ще до арешту Чийгоза готувало

Слідство ще до арешту Чийгоза готувало "засекречених свідків" - Полозов

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму відбулося 90-е за рахунком "судове" засідання у справі Ахтема Чийгоза, на якому продовжився допит "засекреченого свідка", який представився членом президії Меджлісу кримськотатарського народу і виступав під псевдонімом Асан Асанович Асанов.

Про це адвокат Микола Полозов повідомив у своєму відеозвіті, розміщеному на його сторінці в Facebook.

"Як член президії, він не міг не знати кількість депутатів ВР АРК кримських татар. Він назвав неправильну кількість. Він не зміг назвати посаду Ремзі Ільясова на той момент і плутався в фактах, які мали місце бути 26 лютого. Зокрема він сказав, що члени регіональних меджлісів приїхали з табличками, які вказували приналежність до регіону, чого насправді не було", - розповів Полозов.  

За його словами, на питання захисту він відповів, що свідком на "суді" став добровільно.

"При цьому варто зауважити, що більшість засекречених свідків були допитані слідчим за день-два до арешту Ахтема Чийгоза. Таким чином, цих людей свідомо слідство готувало для того, щоб здійснити арешт Чийгоза", - вважає адвокат.

Як наголосив Полозов, "засекречений свідок" не зміг внести ясність в раніше дані їм свідчення.

"Сторона захисту ставила додаткові запитання, які уточнюють раніше дані їм свідчення. Проте нічого істотного більше він пояснити не зміг", - заявив адвокат.

Як повідомлялося, окупаційний суд висуває Ахтему Чийгозу, арешт якого наразі продовжено до 8 квітня, обвинувачення в організації масових безпорядків під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Мітинг, під час якого прибічникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство", проходив напередодні захоплення Криму російським військовим. Крім Чийгоза, у справі "26 лютого" заарештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджи. 

За оцінкою міжнародних експертів, які більше року детально вивчали все, що відбувалося в Криму напередодні анексії півострова, "події, які відбувалися в Сімферополі 26 лютого 2014 року біля стін парламенту Автономної Республіки Крим, мали мирний характер і не мали ознак масових безпорядків". Проте заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз вже більше двох років утримується в СІЗО, чекаючи винесення вироку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-