Суд оштрафував екіпаж Sky Moon за вояжі до Криму

Суд оштрафував екіпаж Sky Moon за вояжі до Криму

Укрінформ
Суд розглянув подання слідчого Військової прокуратури Південного регіону України про вчинення адмінпорушень з боку членів екіпажу судна Sky Moon, яке торік заходило до закритих портів окупованого Криму.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу речниця Військової прокуратури Південного регіону України Яна Стекачова.

"Малиновський райсуд Одеси задовольнив клопотання прокуратури і ухвалив рішення про накладення штрафних санкцій на сімох членів екіпажу морського суховантажу Sky Moon, які забезпечували неодноразові заходи цього судна до закритих портів Криму. За відвідування анексованої території морякам доведеться сплатити по 1 тисячі 700 гривень", - зазначила Стекачова.

Станом на 24 лютого, уточнила речниця прокуратури, судно під прапором Танзанії, яке було заарештовано в грудні 2016 року на Дунаї, пришвартоване у Ренійському порту Одеської області.

Обвинувальний акт стосовно заарештованого капітана судна Sky Moon, який здійснював заходи до закритих портів Криму і був затриманий у внутрішніх водах української частини Дунаю, розгляне найближчим часом Апеляційний суд міста Києва.

Як повідомлялося, обвинувачений капітан судна, діючи за попередньою змовою з представником судновласника, відправниками та одержувачами вантажів, протягом 2016 року 8 разів забезпечував заходи морського судна Sky Moon у закриті кримські порти Керчі, Феодосії, Севастополя.

Судно Sky Moon перевозило з Криму до Туреччини та Молдови металобрухт, кальциновану і технічну соду, насіння льону, знаючи про закриття для судноплавства морських портів на тимчасово окупованій території України та вжиття міжнародною спільнотою санкцій щодо Російської Федерації у зв’язку з окупацією території АР Крим, діючи на порушення наведених вимог міжнародного права та законодавства України.

Крім того, капітан склав і видав завідомо неправдивий офіційний документ – коносамент – про нібито завантаження на судно вантажу у російському порту Темрюк, аби приховати вчинення злочину в листопаді 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-