Кримські окупанти заарештували 10 осіб, які знімали на відео обшуки

Кримські окупанти заарештували 10 осіб, які знімали на відео обшуки

Укрінформ
У Сімферополі підконтрольний Росії "Київський районний суд" заарештував 10 осіб, затриманих під час проведення обшуку у активіста Марлена Мустафаєва.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Поліція затримала 10 осіб з числа кримських татар, які знімали затримання Мустафаєва на телефони і вели стрім-трансляції того, що відбувалося", - йдеться в повідомленні.

У виданні уточнюють, що всім їм було пред'явлено обвинувачення в участі в несанкціонованому масовому заході і присуджений адміністративний арешт на п'ять діб. Судові засідання у їх справах тривали до опівночі. Ряд свідків, яких залучила поліція для доказу провини затриманих, відмовилися від свідчень, заявивши, що навіть не читали протоколи свідчень, що їх змусили підписати оперативники.

Мустафаєва звинуватили в демонстрації символіки забороненої в Росії партії Хізб ут-Тахрір у записах в соціальних мережах в липні 2014 року. Вранці 21 лютого у нього вдома пройшов обшук.

"Я розглядаю дії правоохоронних органів, як своєрідну провокацію. Присутніх біля будинку Мустафаєва людей, де йшов обшук, несподівано попереджають, що розцінюють їх дії як несанкціонований мітинг, а коли вони починають розходитися, ловлять і досить жорстко затримують. Кримські татари завжди підтримують своїх співвітчизників, коли це необхідно, це взаємодопомога. Мабуть, силові структури вирішили натиснути на тих активістів, хто, на тлі відсутності в Криму незалежних ЗМІ, висвітлює у соціальних мережах обшуки і арешти, серед кримських татар", - прокоментував судові рішення адвокат Еміль Курбедінов.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок вранці в селищі Кам'янка в Сімферополі в будинку Марлена Мустафаєва пройшов обшук, під час якого його відвезли в так званий центр протидії екстремізму. Силовики затримали ще близько 10-20 активістів, які перебували у будинку Мустафаєва під час обшуку.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров назвав затримання на півострові "акцією загального залякування". У вівторок "суд Криму" заарештував кримсько-татарського активіста Марлена Мустафаєва на 11 діб.

Фото: Марлен Мустафаєв Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-