"Суд" окупантів залишив Чийгоза за гратами

Політв’язні
Укрінформ
Адвокат Микола Полозов повідомляє, що так званий суд не задовольнив апеляцію на продовження арешту заступникові голови Меджлісу Ахтему Чийгозу.

Про це Полозов написав у Твіттері.

"Порадившись на місці, судді вирішили залишити Ахтема Чийгоза під вартою. Не змінилися обставини, кажуть", - пише Полозов.

До цього захист просив змінити запобіжний захід через відсутність доказів провини Чийгоза. Раніше, 12 грудня, термін тримання під вартою Чийгоза було продовжено до 8 квітня 2017 року, після чого адвокат Полозов подав апеляцію.

Як повідомлялося, Чийгоза обвинувачують в організації масових заворушень під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Його було затримано у Сімферополі у січні 2015 року. Мітинг, в ході якого прихильникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Російська єдність", проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими.

Окрім Чийгоза, у справі "26 лютого" заарештовано Алі Асанова й Мустафу Дегерменджі. "Справу Чийгоза" так званий суд розглядає у рамках окремого провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-