Полозов заявляє про новий виток репресій проти членів Меджлісу в Криму

Полозов заявляє про новий виток репресій проти членів Меджлісу в Криму

Відео
Укрінформ
Адвокат Микола Полозов вважає, що  "зачистки адвокатів", що проводяться окупаційною владою в Криму, є підготовкою до відкриття кримінальних проваджень стосовно членів Меджлісу кримськотатарського народу.

Таку думку він висловив у відеозверненні, опублікованому у Facebook.

"Я очікую, що в цьому році буде новий виток тиску на тих громадян України, які є насамперед кримськими татарами. По всій видимості, нас чекає низка, в тому числі, кримінальних справ стосовно членів Меджлісу. Якраз перед цим новим витком репресій і йде зачистка адвокатів", - вважає Полозов.

За його словами, свідченням нового витка репресій є його вчорашнє викрадення співробітниками ФСБ і спроба здійснення допиту, а також сьогоднішнє затримання та обшуки у адвоката Еміля Курбедінова.

Як зазначив Полозов, щодо Курбедінова може бути порушено кримінальну справу.

"Я не виключаю, що стосовно Еміля може бути порушено кримінальну справу. Все це відбувається на тлі абсолютного мовчання з боку Федеральної палати адвокатів, адвокатського співтовариства, що, безумовно, розв'язує руки російським силовикам", - зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в окупованому Криму російські силовики затримали адвоката Еміля Курбедінова. В його будинку і офісі відбувся незаконний обшук. Напередодні ФСБ також примусово доставила російського адвоката Миколу Полозова з метою проведення допиту і відсторонення його від захисту у справі заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-