Чийгоз заявив відвід

Чийгоз заявив відвід "прокурору", яка "не бачить" доказів

Політв’язні
Укрінформ
У середу в так званому Верховному суді Криму заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз заявив відведення «прокуророві» Анастасії Супрязі за «відверту тенденційність і небажання бачити очевидні речі».

Про це повідомляють "Крым.Реалии".

"Це сталося після того, як у суді під час перегляду фотографій було представлено знімок, на якому прибічники проросійського мітингу виривають Кримськотатарський прапор з рук учасника мітингу за єдність України. Обвинувач заявила, що на цьому знімку вона не бачить нічого показового та "ще більше того, що проросійські учасники застосовують силу, провокуючи опонентів". Після цього Ахтем Чийгоз заявив їй відведення», - йдеться в повідомленні. 

Чийгоза підтримав один з його адвокатів - Олександр Лесовой, який зазначив, що прокурор «постійно підтримує позицію обвинувачення не фактами, а своїми припущеннями».

Інший адвокат затриманого, Микола Полозов, висловив припущення, що у своїх діях «обвинувач керується шовіністичними мотивами, а також розраховує на службове підвищення і в зв'язку з цим проявляє тенденційність».

Колегія суддів після нетривалої наради відведення прокурора не задовольнила.

Нагадаємо, заступника голови Меджлісу Кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза було затримано в Сімферополі в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради АРК 26 лютого 2014 року. Мітинг, в ході якого прихильникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі, з партії «Російська єдність», що відбувався напередодні захоплення Криму російськими військовими. Окрім Чийгоза по справі «26 лютого» заарештовано Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі.

При цьому «справу Чийгоза» російський суд розглядає у рамках окремого провадження.

Нині його арешт продовжено до 8 квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-