Ще двом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» продовжили арешт

Ще двом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» продовжили арешт

Укрінформ
У Криму ще двом фігурантам так званої справи "Хізб ут-Тахрір" продовжили арешт на три місяці.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Ще двом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» Узеіру Абдуллаєву і Емілю Джемаденову продовжили термін арешту до 11 березня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Раніше, 5 грудня, підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт трьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»: Теймуру Абдуллаєву, Айдеру Саледінову і Рустему Ісмаїлову.

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня в окупованому Криму були проведені обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. В результаті обшуків затримано п'ять кримських татар, яких обвинувачують в участі у забороненій в Росії організації «Хізб ут-Тахрір»: Рустем Ісмаїлов, Узаїр Абдуллаєв, Теймур Абдуллаєв, Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов.

Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, включивши цю організацію в список 15 об'єднань, названих «терористичними». Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-