У Полторака розповіли, як брали дезертирів біля Криму

У Полторака розповіли, як брали дезертирів біля Криму

Укрінформ
Колишні українські військові, які перейшли на службу до РФ, були затримані у Криму, на території, яка контролюється українською стороною.

Про це  у вівторок на брифінгу заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета, з якою ці люди перетинали адміністративну межу, поки не відома. Затримані вони були на території, яка контролюється Україною", - сказав Мотузяник.

За його словами, попередньо з'ясовано, що це колишні військовослужбовці Збройних Сил України, які не виконали відповідну директиву і не перемістилися з Криму під час окупації півострова РФ. "Таким чином, вони зрадили військовій присязі, і щодо них є відповідні кримінальні впровадження", їх затримання відбулося в межах чинного законодавства України, наголосив Мотузяник.

Як відомо, російські ЗМІ повідомили, що колишніх українських військових прапорщика Максима Одинцова і молодшого сержанта контрактної служби Олександра Баранова нібито виманили на пункт пропуску "Джанкой" начебто для передачі їм завірених документів, що підтверджують отримання вищої освіти у вищих навчальних закладах України. Після цього, як стверджують російські ЗМІ, військовослужбовці нібито були затримані представниками СБУ і вивезені до Миколаївської області України.

У свою чергу в СБУ заявили, що затримали на адмінмежі з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію, і затримані вони були на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-