Путіну не уникнути суду в Гаазі - нардеп

Путіну не уникнути суду в Гаазі - нардеп

Укрінформ
Яке б рішення не ухвалив зараз президент Росії Володимир Путін щодо Римського статуту, це не допоможе йому уникнути суду в Гаазі.

Про це написала народний депутат України Світлана Заліщук на своїй сторінці у Facebook.

"Учасниками цього суду є 123 країни світу. І якщо Гаага доведе військове захоплення Криму, то Путін як головнокомандувач, буде головним відповідальним. І єдиний шанс для нього уникнути відповідальності - все життя сидіти в Росії, за умови, що режим у Кремлі ніколи не зміниться на демократичний за його життя. Виїзд в одну з країн-учасниць МУС завершиться арештом", - заявила Заліщук. 

За словами народного депутата, позитивного рішення Гаазького суду можна сподіватися завдяки опублікованому прокурором МУС традиційному річному звіту, що містить розділ щодо розслідування ситуації в Україні, де "чорним по-білому" написано, що по-перше, російські військові брали участь у захопленні Криму, по-друге, ситуація в Криму прирівнюється до міжнародного військового конфлікту і, по-третє, в Криму діє окупаційний режим Росії.

Як зазначає Заліщук, "поки що дане рішення не судове, а лише перший крок для розгляду справи України в Гаазі", але "нинішній звіт вказує на перспективу розслідування".

Далі, вважає політик, Міжнародний кримінальний суд має прийняти рішення про проведення повного розслідування своїми ресурсами.

Як повідомлялося, президент РФ Путін підписав розпорядження, згідно з яким Росія відмовляється бути учасницею Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Рішено ухвалено після того, як третій комітет Генеральної асамблеї ООН більшістю голосів підтримав український проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-