Чубаров сказав, які уроки винесли з блокади Криму

Чубаров сказав, які уроки винесли з блокади Криму

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров озвучив уроки, які засвоїли організатори та учасники акції з блокади Криму, що розпочалася рік тому.

Про це він заявив на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Які уроки? Починаючи серйозну справу, треба завжди враховувати свої сили і сили своїх партнерів. Треба завжди домовлятися з партнерами заздалегідь, по всіх параметрах ваших дій. У нас цього не було, але ми дуже швидко знайшли спільну мову з нашими партнерами”, - сказав він.

Чубаров нагадав, що громадянська блокада Криму розпочалася 20 вересня 2015 року о 12 годині дня. Головною метою блокади оголошувалася деокупація Криму, але, усвідомлюючи те, що це можливо лише в об’єднанні зусиль України з усім світом, учасники акції перейшли до інших завдань: ефективний захист прав і свобод громадян України, які проживають на території окупованого Криму; негайне припинення репресій та дискримінації, що здійснюються російською окупаційною владою у Криму; звільнення політв’язнів, яких на той час було значно менше, ніж тепер. Організатори блокади закликали Верховну Раду України скасувати закон про створення вільної економічної зони із Кримом, а також вимагали відкрити у стислі терміни на території Херсонської області спеціальні логістичні торговельні центри.

“Зрозуміло, що є негативні наслідки, але я не можу їх пов’язувати із цілями і завданнями блокади. Негативні наслідки пов’язані з тим, що деякі сторони, які були зобов’язані чітко виконувати свої повноваження і функції, через своє невміння їх провалили, і їм було вигідно шукати причини, чому вони не виконують свої прямі функції. Це деякі органи виконавчої влади у Херсонській області, які по-своєму на перших порах намагалися використати громадянську блокаду Криму, що почалася. Також деякі керівники міністерств і відомств, у них були певні інтереси у сфері їх галузей, та й на особистому рівні, особливо щодо енергетики. Я вже не кажу про виробників та перевізників”, - розповів голова Меджлісу.

У свою чергу, координатор акції "Громадянська блокада Криму" Ленур Іслямов висловив переконання, що учасникам блокади не вдалося довести українську владу до стану повноцінної боротьби за півострів.

“Ані з точки зору економіки, ані з точки зору політики. Ми не домоглися того, аби Крим став частиною Мінських домовленостей”, - наголосив Іслямов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-