Кримські окупанти зарахували українських студентів до іноземців

Кримські окупанти зарахували українських студентів до іноземців

Укрінформ
У "Кримському федеральному університеті" ім. В.І.Вернадського заявляють про збільшення кількості іноземців, які бажають поступити до ВНЗ цього року. При цьому, громадян України керівництво КФУ зараховує до іноземних громадян.

Про це повідомляють Крим. Реалії.

"Цього року кількість заяв на вступ від осіб, що проживають за межами Російської Федерації, збільшилася. Варто відмітити, що заяви громадян України ми також розглядаємо як заяви іноземних громадян", - заявив ректор Сергій Донич.

За його словами, зараз у "КФУ" навчаються понад 3 тисяч іноземців.

Як повідомлялося, на початку 2015 року російський уряд розпорядився створити в Криму "федеральний університет", куди ввійшли кілька внз (у тому числі й ліквідований Таврійський національний університет імені В.І.Вернадського у Сімферополі) і сім наукових організацій. У структуру "Кримського федерального університету" нині входять 13 освітніх і наукових організацій.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму та Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконною й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це "відновленням історичної справедливості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-