Списки абітурієнтів, які вступили на бюджет, оприлюднять 1 серпня

Списки абітурієнтів, які вступили на бюджет, оприлюднять 1 серпня

Укрінформ
Списки абітурієнтів, рекомендованих до зарахування на місця навчання коштом державного бюджету, будуть опубліковані 1 серпня о 12:00.

Про це на брифінгу повідомила перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз розпочинається другий етап (вступної кампанії. - Ред.) - розподіл абітурієнтів відповідно до поданих ними заяв. Відповідно до пріоритетності заяв, результатів абітурієнтів буде відбуватися їх розподіл між місцями державного замовлення», - сказала Совсун.

Вона зазначила, що згідно з автоматичним розподілом абітурієнту буде пропонуватися одне бюджетне місце відповідно за результатами конкурсу.

Перший заступник міністра наголосила, що абітурієнти можуть самостійно перевірити, чи запропоновано їм правильне місце.

«Перевірити, чи абітурієнту запропоновано правильне місце, можна, подивившись, яким є прохідний бал за іншими поданими заявами. Якщо за іншими заявами є вищий прохідний бал, тобто пройшли абітурієнти з вищим балом, то людина розуміє, що їй запропоновано правильне місце», - сказала Совсун.

За її словами, якщо людина не проходить за першим пріоритетом, система автоматично перевіряє, чи проходить її заява за другим пріоритетом, і так далі. Також абітурієнти можуть дізнатися про максимальний обсяг державного замовлення, який є у тих вишах, куди вони подавали заяви на вступ. Ця інформація доступна на сайті vstup.info та на сайтах вишів, а також у особистих онлайн-кабінетах абітурієнтів.

Результати зарахування будуть оприлюднені о 12 годині 1 серпня. До 6 серпня у абітурієнтів є час надати у виші оригінали документів. На контрактну форму навчання абітурієнти мають надати документи до 10 серпня, а зарахування на контракт відбудеться 12 серпня.

У цьому зв'язку перший заступник міністра зазначила, що абітурієнтам варто почекати оприлюднення результатів зарахування на бюджет до 1 серпня і не писати заяву на контрактну форму навчання, навіть якщо це радять їм у вишах.

За даними МОН, на дату закінчення строку подання заяв до ВНЗ абітурієнти подали 2 млн 1062 заяви, загалом до вищих навчальних закладів прагнуть вступити 584 тисячі 308 осіб. Найбільшою популярністю у абітурієнтів користується Київський національний університет ім.Т.Г.Шевченка, Львівський національний університет ім.І.Франка, Національний університет «Львівська політехніка», Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» і Київський національний торговельно-економічний університет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-