Чийгоза судять окремо, щоб розпорошити сили протесту – адвокат

Чийгоза судять окремо, щоб розпорошити сили протесту – адвокат

Укрінформ
Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, що проходить у "справі 26 лютого", Микола Полозов вважає, що його підзахисного судять окремо від інших учасників справи, щоб «розпорошити» сили протесту.

Про це адвокат написав у своєму Facebook.

"Як я і говорив,  "справу 26 лютого" розвели по різних судах. Ахтема Чийгоза судитимуть окремо від інших фігурантів у Верховному суді РК, інших у Центральному районному суді Сімферополя. Завдання російської влади роз'єднати сили кримських татар, "розпорошити" підтримку. Нічого у них не вийде", - пише Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. Чийгозу інкримінують організацію масових безпорядків біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року.

Чийгоза утримують у застінках ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. У сфальсифікованій кримінальній справі про масові безпорядки під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених. Троє з них - Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджи і Алі Асанов містяться в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв чекають вироку вдома, їх узяли на поруки. У Росії правозахисний центр «Меморіал» визнав політв'язнями фігурантів «справи 26 лютого», що утримуються під вартою, - Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджи.

Раніше адвокати обвинувачених говорили про складнощі з висвітленням процесу. Приїзд українських журналістів до Сімферополя ускладнений через статус окупованої території. Приїзд західних журналістів - через побоювання санкцій з боку України. Тому кримські процеси, у тому числі «справа 26 лютого», опиняються практично в ситуації інформаційної блокади, що дуже погано для політичних процесів, які вимагають максимально широкого і гучного висвітлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-